Statistika centrální banky - harmonizace se standardy Evropské unie - Vojtíšek, Petr
Využitie štatistiky v Českej republike. ECB (Európska centrálna banka) - spolupráca v oblasti menovej a bankovej štatistiky. Menová štatistika. Dlhodobé úrokové sadzby pre konvergenčné účely. Menové finančné inštitúcie. Rozvahová - bilančná menová štatistika. Úroková štatistika. Štatistika finančnej stability. Vonkajšie štatistiky (platobná bilancia). Metódy zberu údajov pre štatistiku platobnej bilancie. Devízové rezervy. Efektívne devízové kurzy. Finančné účty. Vládna finančná štatistika. Všeobecná ekonomická štatistika. Štatistické informačné systémy.