Zadlužení veřejného sektoru - šance nebo problém? - Machala, Karel
Zadlženie verejného sektora - problém ekonomiky štátov Európskej únie, USA aj Japonska. Názory na prospešnosť zadlženia v rôznych dobách (Keynesizmus versus neoliberalizmus). Odlišné motivácie verejných a súkromných dlhov. Maastrichtské dlhové kritériá - finančná disciplína vlád. Tab.- Krajiny EÚ podľa plnenia maastrichtských dlhových kritérií.