K některým otázkám reálné a nominální konvergence ve vztahu k Evropské unii - Zahradník, Petr
Ekonomické prostredie EÚ. Odlišnosť ekonomických charakteristík v jednotlivých krajinách EÚ. Reálna konvergencia. Hospodárska kohézia - súčasný stav. Najbohatšie a najchudobnejšie regióny v EÚ. Ekonomická vyspelosť krajín EÚ. Ekonomická vyspelosť pristupujúcich a kandidátskych krajín. Sitácia v prvom období po rozšírení. Tempo hospodárskeho rastu. Inšpirácia minulého vývoja v "kohéznych krajinách". Bývalé ciele štrukturálnej politiky EÚ a súčasné ciele štrukturálnej politiky EÚ (1994-2006). Nominálna konvergenicia. Vývoj a dynamika cenových hladin v Írsku, Portugalsku a Grécku.