EU- USA: Transatlantické vztahy před novou etapou - Jakš, Jaroslav
Náčrt niektorých súvislostí a reflexia 11.9.2001 v členských štátoch EÚ, ktoré viedli k ochladeniu európsko-amerických vzťahov. Faktory, ktoré podmienili toto ochladenie. Transatlantické vzťahy v kríze, ale aj pred novým realistickým začiatkom.