Kultúrne trasy ako forma obnovy kultúrneho dedičstva a udržateľného cestovného ruchu - Kalousková, Jana
Kultúrno-historické dedičstvo našich predkov a zjednotená Európa. Kultúrny cestovný ruch a kultúrne dedičstvo. Možnosť využitia kultúrnych zdrojov - nevyhnutný predpoklad rozvoja kultúrneho cestovného ruchu. Kultúrne trasy ako výsledok medzinárodných rokovaní o zachovaní a ochrane kultúrneho dedičstva národov. Tvorba kultúrnych trás a ich význam a úloha v kultúrnom cestovnom ruchu. Charakteristické znaky a zameranie kultúrnej trasy. Európske kultúrne trasy. Kultúrne trasy na Slovensku. Kritériá a pravidlá tvorby kultúrnych trás.