Systémy kvality v cestovnom ruchu v Európe a ich komparácia - Šípková, Ivana
Zabezpečenie kvality v cestovnom ruchu. Systémy kvality v cestovnom ruchu. Štandardy kvality a ich rozdelenie. Národné štandardy. Špecifické systémy kvality v cestovnom ruchu v Európe. Podstata systémov kvality. Univerzálne a špecializované systémy kvality. Organizácie zodpovedné za realizáciu systémov kvality. Podporné a nadväzujúce programy. Motivácia zavádzania systémov. Rozšírenie systémov kvality a ich efekt. Štruktúra subjektov cestovného ruchu zapojených do systému kvality "Pečať kvality" a do systému kvality "Sistema de Calidad".