Exploring success and failures of the CEEC in the context of the EU accession. The milk and beef sectors in the Czech Republic and Poland - Bavorová, Miroslava
Príspevok sa zaoberá procesom prístupu Poľska a Českej republiky, krajín s významnými rozdielmi poľnohospodársko-potravinárskeho komplexu. Analýza podmienok a obmedzení rokovaní zo strany EÚ i zo strany pristupujúcich krajín z pohľadu teórie hier a posúdenie dojednaných podmienok vstupu na príklade produkcie mlieka a hovädzieho mäsa. Analýza ukázala, že prístupové rokovania boli determinované ako vonkajšími podmienkami zúčastnených krajín, ako napr. WTO záväzkami, tak i vnútornými podmienkami jednotlivých krajín ako napr. štruktúrou poľnohospodárstva a tlakom oborových zväzov.