Medzinárodný cestovný ruch vo svete - Močková, Martina
Medzinárodný cestovný ruch ako významné hospodárske odvetvie. Medzinárodný cestovný ruch v rokoch 1990-2002 podľa počtu návštevníkov. Najnavštevovanejšie krajiny sveta v roku 2002. Príjmy z medzinárodného cestovného ruchu v rokoch 1990-2002. Krajiny s najväčšími príjmami z medzinárodného cestovného ruchu v roku 2002. Krajiny s najväčšími výdavkami na pasívny zahraničný cestovný ruch v roku 2002. Medzinárodný cestovný ruch na európskom kontinente. Ázia a Tichomorie ako cieľové regióny najbližšej budúcnosti. Najnavštevovanejšie krajiny tohto regiónu. Severná a Južná Amerika. Afrika a Stredný východ. Vývoj medzinárodného cestovného ruchu v súčasnosti.