Miesto a možnosti malých štátov v systéme medzinárodných vzťahov - Rusnák, Urban
Definícia malého štátu. Kritériá na zaradenie štátu do kategórie veľkosti. Závislosť malého štátu od vonkajšieho prostredia. Správanie sa malých štátov v systéme medzinárodných vzťahov. Historický pohľad na stratégiu medzinárodných vzťahov malých štátov. Slovensko a európska integrácia.