Smernica určí novú povinnosť - Košťál, Daniel
Prioritou Smernice je zaviesť pre našu krajinu ako člena EÚ jednotný postup pri nakladaní s elektrickým a elektronickým odpadom. Smernicu musí Slovensko implementovať k 13. 8. 2004. Účinná by mala byť od 13. 8. 2005. Kategórie podliehajúce Smernici. Finančné aj organizačné zabezpečenie zberu preberá výrobca. Zberným miestom budú aj elektropredajne.