Světová banánová ekonomika - Zbíral, Robert
Banány ako dôležitá súčasť svetového obchodu s poľnohospodárskymi produktami. Banány ako politický nástroj. Banánový režim ES pred zavedením jednotného trhu. Jednotný európsky trh a rozhodnutie EC 404/1993. Medzinárodné spory a banánový režim Európskej únie.