Řecko v EU a NATO: armáda a strategie - Závěšický, Jan
Aktuálna problematika členstva Grécka v Európskej únii a NATO. Grécko a Európska únia. Grécko a severoatlantická aliancia. Súčasné stavy gréckych ozbrojených síl. Štruktúra a reforma armády. Princípy a ciele Národnej obrannej politiky. Bezpečnostná stratégia a koncepcia obrany. Prognóza bezpečnostného vývoja.