Erasmus Mundus - Hromada, Ivan
Nový komunitárny program Európskej únie, Erasmus Mundus, je zameraný na podporu spolupráce a mobility v oblasti vysokoškolského vzdelávania, ktorý podporuje cestu EÚ k postaveniu centra excelencie vo vzdelávaní vo svete. Zhrnutie niekoľkých špecifických cieľov. Erasmus Mundus pozostáva zo 4 častí: 1. Magisterské programy. 2. Štipendijné pobyty. 3. Partnerstvá medzi magisterskými kurzami Erasmus Mundus a inštitúciami vyššieho vzdelávania v tretích štátoch. 4. Zvyšovanie príťažlivosti európskeho vysokoškolského vzdelávania.