Ako je to v Európe od Sorbonskej deklarácie po berlínsku konferenciu - Gondová, Daniela
Medzníky v rozvoji súčasnej spolupráce európskych vysokých škôl a ich premeny, ktoré sa označujú ako bolonský proces. Bolonská deklarácia o európskom priestore vysokého školstva. Berlínska konferencia a jej zameranie. Dvojstupňová štruktúra vysokoškolského štúdia. Uplatňovanie dvojstupňového princípu vysokoškolského štúdia v krajinách: Belgicko, Francúzsko, Nemecko, Rakúsko, Slovinsko, Spojené kráľovstvo a Taliansko.