Porovnanie cenovej úrovne vstupov a výstupov poľnohospodárstva niektorých nových členských krajín a EÚ-15 - Blaas, Gejza
Štúdia sa sústreďuje na porovnávanie cenovej úrovne poľnohospodárskych produktov a výrobných vstupov na Slovensku a v ostatných krajinách V4, s ktorými spoločne vstupujeme do EÚ. Vznikla v súvislosti so zhromažďovaním argumentov v prospech požiadaviek rezortu pôdohospodárstva uplatnených vo vláde SR na vyrovnanie priamych platieb na 55 percent úrovne EÚ.