Zmeny v slovenskej legislatíve po vstupe SR do EÚ - Dobšovič, Dušan
Dňom nadobudnutia platnosti zmluvy o pristúpení Slovenskej republiky k Európskej únii, t.j. k 1.5. 2004 nadobudlo účinnosť množstvo ustanovení vo viacerých zákonoch slovenského právneho poriadku. Stručný prehľad niektorých zákonov najmä z hospodárskej oblasti. Živnostenský zákon. Občiansky zákonník. Obchodný zákonník. Zákon o štátnej pomoci. Zákon o verejnom obstarávaní. Zákon o platobnom styku. Zákon o konkurze a vyrovnaní. Zákon o povinnom zmluvnom poistení.