Kalkulácia rizikového poistného použitím von Cantelliho nerovnice - Horáková, Galina
Dva pohľady na stanovenie poistného pri produktoch neživotného a životného poistenia: matematicko-ekonomický, obchodne-marketingový. Použitie univerzálnej metódy odhadu poistného využitím nerovností Markovovej, Čebyševovej a von Cantelliho, pri ktorých sa implicitne predpokladá existencia potrebných začiatočných resp. centrálnych momentov.