Vliv změny inflačního režimu na vývoj forwardových sazeb a inflačních očekávání - Holinka, Tomáš
Analýza forwardových sadzieb a inflačných očakávaní - kľúčový záujem centrálných bánk. Popis komponentov forwardových sadzieb pomocou Fisherovej rovnice. Pojem a odvodenie regime shift prémie. Odvodenie termínovej prémie. Východiská a odhady prémií pre prípad ČR. Vplyv prémií na forwardovú sadzbu. Inflačné očakávania investorov a regime shift prémie. Špecifikácia regime shift prémie vychádzajúca z Markovovho reťazca.