Sociálna štatistika v rozšírenej Európskej únii - Olexa, Milan
Konanie 89. konferencie generálnych riaditeľov národných štatistických inštitúcií (DGINS) v Aténach v dňoch 18.-19. septembra 2003. Myšlienky z príspevku pani Gabrielle Clotuche, ktorý bol venovaný štatistike trhu práce a sociálnej kohézie v rozšírenej EÚ. Úvodné poznámky k článku. Makroekonomická politika a krátkodobá štatistika. Politika zamestnanosti a štrukturálna štatistika. Štrukturálna reforma smerom k plnej zamestnanosti: viac a kvalitnejších pracovných príležitostí a požiadavky kladené na štatistiku. Porovnanie vybraných údajov trhu práce v krajinách EÚ a v prístupových krajinách za rok 2002. Štatistika a monitorovanie rastu kvality práce a produktivity. Posilnenie sociálnej kohézie a inklúzie. Vybrané údaje o chudobe v EÚ a v prístupových krajinách. Závery, potreby štatistického rozvoja.