[Štatistika pre ekonómov] - Hrnčiarová, Ľubica
Autormi recenzovanej publikácie sú pedagógovia Katedry štatistiky EU v Bratislave. Vysokoškolská učebnica štatistiky je určená pre budúcich ekonómov a je spracovaná na vysokej odbornej a didaktickej úrovni. Cieľom publikácie je poskytnúť výklad štatistických metód v takej hĺbke, aby študenti pochopili ich význam pre ekonomickú prax. Teoretický výklad metód je doplnený množstvom obrázkov, tabuliek a riešených praktických príkladov. Publikácia sa z tematického hľadiska člení na sedem kapitol. Recenzia obsahuje stručný obsah kapitol.