O spôsoboch motivácie zamestnancov na znižovaní doby pracovnej neschopnosti
V zmysle zákona č. 462/2003 Z.z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov má zamestnanec nárok na náhradu príjmu, ak bol pre chorobu alebo úraz uznaný za dočasne práceneschopného na výkon činnosti zamestnanca alebo mu bolo nariadené karanténne opatrenie podľa osobitného predpisu. Motivácia k znižovaniu práceneschopnosti. Nesystémové motivačné prvky v odmeňovaní zamestnancov. Princípy odmeňovania podľa Zákonníka práce. Zmluvná voľnosť a platnosť dohodnutých mzdových podmienok. Praktické príklady. Chybný postup zamestnávateľa v uvedených príkladoch.