Náplň a rozsah pôsobnosti ombudsmana - Jesenko, Michal
Ombudsman - verejný ochranca práv a jeho postavenie v systéme štátnych orgánov. Úloha ombudsmana. Ombudsman a súdy. Spolupráca s prokuratúrou. Nedôslednosť zákona č. 564/2001 Z.z., kde sa podrobnejšie spomína inštitút verejného ochrancu práv.