Lídri EÚ sa na ústave dohodli, teraz musia zabojovať doma - Schönwiesner, Roman
Lídri Európskej únie v júni 2004 schválili text ústavnej zmluvy EÚ. Neúspechom sa skončilo hľadanie nového šéfa Európskej komisie. Ústava by mala zabezpečiť hladké fungovanie čoraz početnejšej únie. Podmienkou vstupu ústavnej zmluvy do platnosti je však jej ratifikácia vo všetkých členských krajinách. Summit EÚ schválil kandidatúru Chorvátska za člena EÚ.