Zákonník práce vyvoláva diskusie o súlade s právom EÚ - Kampová, Slávka
Niektorí slovenskí právnici tvrdia, že niektoré ustanovenia v Zákonníku práce nezodpovedajú právnym normám EÚ. Proti nim stojí Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré s vyhlásením nesúhlasí a Zákonník práce novelizovať nemieni. Niektoré sporné body. Obrana Slovenska pred priveľkou reguláciou trhu práce Európskou úniou.