Teoretické východiská k skúmaniu medzinárodných organizácií - Grešš, Martin, 1978-
Predpoklady pre vznik medzinárodných organizácií. Definícia medzinárodnej organizácie. Základné atribúty existencie medzinárodných organizácií. Stručný historický vývoj medzinárodných organizácií od polovice 19. storočia až do súčasnosti.