Spoločná dopravná politika Európskej únie - Hansenová, Heda
Ciele a motívy spoločnej dopravnej politiky EÚ. Predmet spoločnej dopravnej politiky EÚ. Všeobecné znaky transeurópskeho dopravného systému. Tvorba a rozvoj transeurópskej dopravnej siete. Problémy a ich riešenie. Vývoj a zámery v rozširovaní dopravných sietí do tretích krajín. Tvorba a rozvoj spoločného prepravného trhu. Prehľad výsledkov spoločnej dopravnej politiky.