Hoci zábrany padli, na Slovensko sa nové banky netlačia - Kláseková, Martina
Po vstupe do únie môže domácich klientov obslúžiť ktorákoľvek banka z EÚ, novú pobočku na Slovensku chce zatiaľ otvoriť len česká J&T Banka. Obava niektorých bankárov zo zvýšenia konkurencie na domácom trhu po vstupe SR do EÚ bola zbytočná. Banke stačí licencia v jedinej krajine EÚ, aby mohla ponúkať služby v celej únii. Zriaďovanie pobočiek. Informátori medzi bankármi.