Otázky kultúry a identity v teórii medzinárodných vzťahov - Márton, Milan
Zaradenie problematiky kultúry a identity do diskurzu medzinárodných vzťahov ako vednej disciplíny. Rôznorodosť názorov na otázky identity a kultúry. Vzťah bezpečnosti a identity. Rekonštrukcia európskej identity. Kultúra ako štrukturujúci prvok medzinárodných vzťahov.