Nové trendy v marketingu na prelome tisícročia - Lesáková, Dagmar, 1949-
Trendy v praxi marketingu a obchodu na prahu nového tisícročia. Segmentácia trhu. Rast počtu seniorov. Konkurenčné stratégie maloobchodu - cenová stratégia, convenience marketing, event marketing. Nástup veľkých obchodných reťazcov na Slovensku. Rozvoj multimédií a elektronického nákupu. Posilnenie pozície nových distribútorov - kablových televíznych spoločností, špeditérskych spoločností ... Krížová konkurencia produktov. Význam logistiky, vytvorenie elektronických tovarových systémov (EDI), systémov Category Management (CM) a systémov Efficient Consumer Response (ECR). Využívanie outsourcingu. Význam znalosti metód a sociálnych vzťahov (komunikácie, teamovej práce, motivácie, prezentácie) v obchode.