Ekonomika sa digitalizuje - Andrášik, Ladislav
Význam informatiky, mikrotechnológie a informačno-komunikačnej technológie pre akceleráciu ekonomiky Slovenska. Hospodárstvo SR v globalizačnom procese a jeho orientácia na informatiku, IKT a emergentné mikrotechnológie. Digitálne hospodárstvo ako spontánna tendencia k novej forme hospodárstva. Emergentné mikrotechnológie pre malé hospodárstva. Emergentné mikrotechnológie z ekonomického hľadiska. Situácia na Slovensku. Orientácia na emergentné mikrotechnológie ako veľmi výhodné smerovanie pre malé ekonomiky. Priblíženie problematiky mikrotechnológií. Nová odborná oblasť - mikromechatronika. Mikromechatronické prvky a moduly a ich využitie v priemysle či v poľnohospodárstve.