Prvý veľký investor prichádza do Etiópie z Púchova - Benka, Marián
Spolupráca púchovského výrobcu pneumatík Matador s etiópskou spoločnosťou Addys Tyre Company (ATC). Vznik spoločného podniku Matador-ATC, kde Matador vlastní majoritný podiel. Matador plánuje reštrukturalizáciu závodu. Vysoký objem pracovných síl - potreba zvýšenia produktivity na hlavu. Ďalšie aktivity Matadoru v Rusku (Omsk). Snaha Matadoru upevniť svoje pozície v Rusku. Významným odberateľom know-how je čínska spoločnosť Mesnac. Aktivity Matadoru v iných krajinách - stredná Európa.