Špecifiká DPH od 1.5.2004 daň z pridanej hodnoty po 1. máji 2004 - Bolgáč, Ján, 1959-
Daň z pridanej hodnoty (DPH) patrí medzi prioritné oblasti aproximácie nášho práva s právom EÚ od prijatia Európskej dohody o pridružení. Prispôsobovanie sa našej právnej úpravy úprave DPH v Európskej únii. Základnou právnou normou upravujúcou režim DPH v rámci EÚ je Šiesta smernica Rady č. 77/388/EHS zo dňa 17. mája 1977 o harmonizácii právnych predpisov členských štátov o daniach z obratu v znení jej zmien a doplnkov.