Zahraniční investice a náchylnost k měnovým krizím: zkušenosti tranzitivních ekonomik - Brada, Josef C.
Problematika moderných indikátorov vonkajšej nerovnováhy a menových kríz. Trh aktív ako moderný indikátor. Menová kríza a jej "nákazlivosť". Deficit bežného účtu ako signál menovej krízy. Finančný životný cyklus investície. Empirická verifikácia modelu metódou panelovej regresie na údajoch strednej a východnej Európy. Vývoj tradičných a moderných indikátorov vonkajšej rovnováhy Českej republiky v období pred menovou krízou a pre súčasné obdobie.