Silové prostriedky v medzinárodných vzťahoch a podstata použitia násilia - Šmihula, Daniel
Fenomén násilia v politike. Systém medzinárodných vzťahov. Právne a morálne zdôvodnenie vojny v dejinách. Mierová koexistencia verzus vojna. Podstata štátneho násilia a vojny. Podstata a príčina použitia násilia medzi ľudskými komunitami. Vojna ako sociálny a ekonomický fenomén.