Teórie vývoja plodnosti - Lukáčová, Martina
Pôrodnosť a plodnosť ako základná zložka reprodukcie obyvateľstva. Stručná charakteristika demografickej revolúcie. Kvalitatívne zmeny reprodukčného správania obyvateľstva. Prvé staroveké populačné teórie. Prehľad ekonomických populačných teórií. Biologické teórie. Sociálne, urbanizačné a matematické teórie. Teória demografickej revolúcie. Teória demografického prechodu. Teória veľmi nízkej plodnosti.