Podnikání a životní prostředí - Dosoudil, Petr
Vzťah podnikateľských subjektov k životnému prostrediu. Zodpovedný prístup k ochrane životného prostredia. Znečisťovanie životného prostredia sa zaraďuje medzi hlavné faktory ovplyvňujúce podnikanie. Spojenie činnosti logistickej firmy s dopravou - najrýchlejšie rastúce zdroje znečistenia. Využívanie outsourcingových služieb podnikmi. Regenerácia znehodnotených, nevyužitých plôch - "brownfields". Pozitívny dopad projektov regenerácie na ochranu životného prostredia.