Výpočet konvexity kupónovej obligácie a jej využitie na odhad zmeny teoretickej ceny obligácie pri zmene úrokových sadzieb - Šoltés, Vincent
Odvodenie nového vzorca na výpočet konvexity kupónovej obligácie. Odvodenie vzťahu na výpočet odhadu zmeny trhovej ceny obligácie pri zmene úrokovej sadzby s využitím durácie a konvexity. Podstata konvexity a jej použitie na výpočet odhadu zmeny teoretickej ceny pri zmene úrokovej sadzby.