Připravenost odvětví českého průmyslu na vstup do Evropské unie - Krause, Josef
Pripravenosť podnikov českého priemyslu na vstup do Európskej únie. Stručná analýza priemyselných odvetví. V závere sa konštatuje, že ČR je na vstup do EÚ dobre pripravená. ČR zatiaľ ťaží z nízkych mzdových nákladov. Táto výhoda sa však po vstupe bude znižovať. Jednotlivé odvetvia sa musia v budúcnosti zamerať na výrobky s vyššou pridanou hodnotou. To priamo súvisí s rozvojom vývoja a výskumu, ktorý je v súčasnosti často na nízkej úrovni.