Majetok, záväzky, vlastné imanie a ich členenie v účtovníctve podnikateľov - Kovalčíková, Antónia
Charakteristika, aktuálne definovanie majetku, záväzkov a vlastného imania v oblasti účtovníctva. Definovanie pojmu majetok, jeho charakteristika, podstata a význam. Zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve a pojem majetok. Základné triediace hľadiská uplatnené pri členení majetku. Vykazovanie a základné členenie majetku v súvahe. Definovanie pojmov záväzky, vlastné imanie - ich charakteristika a podstata. Zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve a definícia pojmu záväzok. Základné triediace hľadiská uplatnené pri členení záväzkov a vlastného imania. Vykazovanie a základné členenie záväzkov a vlastného imania v súvahe.