Zlepší přechod na IAS odhady výkonnosti firmy? - Leciánová, Gabriela
Nezhoda o metodických aparátoch umožňujúcich meranie MVA (Market value added) ako ukazovateľa pri meraní výkonnosti podniku. Cieľom medzinárodnej harmonizácie účtovníctva je zaistiť medzinárodné porovnanie informácií o finančnej situácii a výsledkoch hospodárenia ekonomických subjektov. Prechod na IAS je strategickým podnikateľským problémom. Problematické okruhy v súčasnej úprave ČR a IAS.