Česká republika a vstup do Evropské unie z hlediska aplikace účetních principů - Kulhánek, Lumír
Česká republika a jej začlenenie do európskeho priestoru. Problematika účtovných štandardov. Európska únia a aplikácia medzinárodných účtovných štandardov (IAS). Ďalší postup harmonizácie. Proces prijímania Medzinárodných účtovných štandardov (IFRS). Prekážky prijatia IAS. Súvisiace zmeny účtovnej legislatívy v ČR. Právna úprava z hľadiska práva Európskeho spoločenstva. Nová legislatívna štruktúra účtovníctva.