Vliv vnějšího prostředí na podniky v transformační dekádě - Nečadová, Marta
Hlavné faktory, ktoré ovplyvnili správanie firiem v transformačnej dekáde. Podrobnejšia analýza týchto vplyvov: Direktívny model riadenia. Štrukturálne zmeny v transformačnej dekáde. Mikroekonomická politika štátu. Makroekonomická politika štátu. Priebeh transformačného procesu dokazuje, že vzájomná previazanosť makroekonomických opatrení a mikroekonomickej politiky je dôležitým predpokladom pre potrebnú reštrukturalizáciu a s ňou spojené zvyšovanie konkurencieschopnosti podnikovej sféry.