Aplikace řízení hodnoty - Neumaierová, Inka
Jednou zo skutočností, ktorou je potrebné sa zaoberať pri aplikácii teórie riadenia hodnoty podniku, je riadenie rizika. Cieľom príspevku je zameranie sa na prístup (spôsob) uchopenia rizika. Prístupy pre odhad rizika. Model CAPM. Odhad rizika pomocou vybraných pomerov trhovej ceny a fundamentálneho ukazovateľa. Postupy ratingových agentúr. Riadenie rizika je nedieľnou súčasťou manažérskeho simulátora.