Zmena cieľov a obsahu vyučovania
Koncepcia integrovaného vzdelávania a rozvoja rómskych detí a mládeže. Rovnaké možnosti detí rôznych sociálnych a kultúrnych skupín v prístupe k vzdelávaniu. Ciele výchovy. Materské školy. Stredné a vysoké školy.