Brusel chce siahnuť na britský rabat, Británia sa bude brániť - Schönwiesner, Roman
Európska komisia (EK) oficiálne predložila podrobný návrh rozpočtu EÚ na roky 2007 - 2013. Výdavky rozpočtu. Relatívne najviac by sa malo v r. 2008 minúť na hrubý národný príjem (GNI). Novinkou je návrh na zrušenie tzv. britského rabatu, na základe ktorého Veľká Británia odvádza do spoločného rozpočtu menej, ako vyplýva z jej ekonomickej sily. Britský rabat by v budúcom rozpočtovom období nahradil všeobecný mechanizmus. Výška rabatu. Argumentácie Bruselu.