Možnosti a rizika projektového financování - Režňáková, Mária
Projektové financovanie tvorí jeden zo základných stavebných prvkov štruktúrovaných financií, kam sa radí i exportné financovanie, financovanie fúzií a akvizícií, poskytovanie syndikovaných úverov, sekuritizácia alebo emisia dlhodobých dlhopisov. Jedná sa spravidla o financovanie veľkých projektov. Projektové financovanie má využitie vo financovaní predovšetkým rozsiahlych infraštruktúrnych projektov a teda v kapitálovo náročných odvetviach. Z projektového financovania sa vyvinula nová forma financovania zameraná na partnerstvo súkromného a verejného kapitálu. Jedná sa o tzv public private partnership - PPP.