Optimalizačné metódy riadenia pracovného kapitálu - Krištofík, Peter
Základný cieľ podniku je možné charakterizovať ako maximalizácia trhovej hodnoty podniku. Charakteristika cieľového programovania. Cieľové programovanie umožňuje riešiť problém optimalizácie objemu pracovného kapitálu. Matematická formulácia. Aplikácia modelu optimalizácie pracovného kapitálu. Stanovenie cieľov a prístupov. Kvantifikácia hodnôt. Charakteristika rozhodovacieho procesu v niekoľkých krokoch.