Súčasné trendy v modelovaní ekonomických a finančných veličín - Marček, Dušan
Ekonomické prognózovanie, jeho ciele. Súčasná situácia v oblasti modelovania a prognózovania ekonomických a finančných veličín. Prehľad klasických a novších modelovacích prístupov a techník ekonomických veličín. Modelovanie časových radov založených na soft computingu. Zhodnotenie výsledkov a záverov.