Problematika harmonizácie daňovej legislatívy SR pri vstupe do EÚ - Simonidesová, Jana, 1968-
Rozšírenie EÚ a proces zjednocovania. Transformácia ekonomiky a hospodárstva na Slovensku. Legislatíva v rámci Európskej únie a jej intergácia. Právne predpisy členských krajín a právo EÚ. Legislatívne nástroje pri harmonizácii daňového systému v EÚ. Hlavné ciele daňovej harmonizácie. Harmonizácia priamych a spotrebných daní. Harmonizácia legislatívy v oblasti daňovej správy - administratívna spolupráca a vzájomná pomoc.