Význam orientácie podnikového manažmentu na získavanie informácií z marketingového výskumu - Hrušovská, Dana, 1964-
Nedokonalosti trhu a medzery v jeho fungovaní objavujú podnikatelia, ktorí sa ich snažia efektívne zaplniť a uplatniť sa na trhu. Za účelom poznania trhu sa uskutočňuje marketingový výskum. Proces marketingového výskumu. Technika marketingového výskumu. Kvantitatívny a kvalitatívny výskum trhu. Metódy výskumu trhu. Na základe získaných údajov sa môže ďalej uskutočňovať prognózovanie vývoja parametrov trhu.